Häggås IF

En historisk tillbakablick

Under 1975 föddes tanken på att bilda en idrottsförening. Föreningens första styrelse valdes 1976. Roland Jonsson valdes som ordförande. Under de närmaste åren växte föreningen till att som mest bestå av ca 130 medlemmar. Den största aktiviteten var skidåkning. Idrottsföreningen deltog i kommunserien under ett antal år och anordnade tävlingen i Häggås 1978.

 

 

 

Klicka på bilden så får Du se resultatlistan (stor bild).

 

En uppskattad skidtävling i byn var Gamkartägsrännet då man gick man ur huse för att köra en mil över myrarna.

 

På sommaren var det fotboll

Fotbollen var en av sommarens höjdpunkter. Derbyt mellan Meselefors och Häggås var en stor händelse och kampen var hård både mellan seniorer och juniorer.  Upprinnelse var att Bosse Asplund från Meselefors, våren 1986 utmanade Häggås i fotboll. En stor pokal inköptes och bäst under fem år skulle få pokalen. Redan efter fyra år stod det klart var fotbollsspelarna fanns och Häggås tog hem pokalen med 3-1. Den sista och avgörande matchen den 23 juli 1990, dömdes av en man vid namn Laslo, inkallad från Ungern, där han var div I domare.

Klicka  på bilden för en förstoring.

 

 

Juniorlaget anno 1990

15 år äldre kan de flesta ses på "byn" till och från.

Häggås IF av idag

En stor händelse var när Häggås IF vann föreingsdraget i Bingolotto och fick 10 000 kr. Då investerade föreningen i ett minigym och ett biljardbord som finns i den gemensamma samlingslokalen i byn.

 

Att omnämnas bör vår svenske mästare i skidorientering, Stig Johansson - visserligen före föreningens bildande - men han tog SM 1959 i Tjula mella Strängnäs och Eskilstuna.

Med avflyttningen från byn har aktiviteterna minskat. Häggås IF har under senare år varit representerade både i Vasaloppet och i tjejmilen i Stockholm.

 

En viktig och värdefull uppgift har varit renovering och underhåll av byns skola som blivit en samlingspunkt för alla. Där hålls det påsk-, valborgs- och sommarfester i gammal god byatraditionsstil och med levande orkester. På skolan har också iordningsställts ett antal övernattningssängar, vävstol och stora vackra utrymmen för aktiviteter och möten.

 

Vid Häggås Lillsjön har iordningsställt vildmarkscamping med gapakoja och utedass för fritidsutövare. Nere vid stamsjöån finns en bastu och bad i vattenfallet vid "hälla".

 

Föreningens huvudsakliga inkomster kommer från Bingolotto.

 

Häggås IF är en liten förening med ett stort hjärta som firar 30 år av aktiviteter i år - 2005.

Medlemsavgift 2005

Häggås IF

Vuxna 50:-

Barn 20:-

Du är besökare nr 12898sedan den 20 mars 2005. Välkommen att bli medlem i Häggås IF.

Besöksräknare Startsidan

Du är besökare nr 12593911sedan sidan startade